Masina de 2500 de Euro

Publicaţia franceză La Tribune anunţă că Renault-Nissan lucrează la un automobil de 2.500 de euro, care va fi oferit doar pe pieţele emergente. Lucrările la noul model demarează în ianuarie 2012.
Părintele gamei Dacia, Gerard Detourbet, se va ocupa de dezvoltarea unui model de 2.500 de euro pentru pieţele emergente, anunţă La Tribune. Aparent, modelul va fi vândut sub sigla Renault şi nu are nicio legătură cu Dacia şi platforma Logan. Potrivit primelor informaţii, modelul va da naştere unei familii noi de low-cost-uri, care vor fi vândute pe pieţele emergente pentru care nu contează atât de mult normele de siguranţă. Prima piaţă pe care o vor ataca francezii va fi cea din Brazilia, iar platforma de la care se va pleca va fi cea a lui Renault Twingo.

Dacă Renault-Nissan va lansa acest model de mai multe pieţe, alianţa franco-niponă le-ar putea provoca dureri de cap celor de la Tata Motors. Cei de la Tata Motors vroiau să debuteze pe piaţa din Europa cu Nano, dar francezii de la Renault ar putea debuta pe piaţa din India cu modelul de 2.500 de euro care ar putea fi mai bine văzut decât Nano. Oficialii Renault au confirmat faptul că Detourbet va face parte dintr-o echipă care va începe lucrul la un model mic în ianuarie 2012.

Cei de la Renault nu au specificat care va fi scopul noului model, fiind rezervaţi în declaraţii. Dat fiind specificul respectivului model, acesta nu va fi comercializat niciodată pe piaţa din Europa, având în vedere noile reglementări în materie de siguranţă pe care va trebui să le respecte fiecare constructor care lansează un model nou după 1 noiembrie 2011.

Sursa:Automarket.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More